Nuri Bilge Ceylan bence Türkiye'yi ve Türkiye gerçeğini en iyi anlamış sanat insanlarından bir tanesi. Hangi filmini izlerseniz izleyin kesinlikle bir Anadolu motifine rastlarsınız. Kimine uzun gelse de filmlerindeki diyaloglarda bence derin ve düşündüren cinsten. Bu topraklarda yetişmiş en önemli yeteneklerden bir tanesi kendisi. Bir Zamanlar Anadolu'da ise onun en favori filmlerimden bir tanesi. Karakterler çok özenli seçilmiş, oyunculuklar kesinlikle en üst sınıf. Tadı damağınızda kalacak cinsten bir film.
Tam da filmin çekildiği coğrafyada yaşayan biri olarak söylüyorum gerçekten oyunculuklar üzerine denecek söz yok.Asla sırıtmıyor.Anadolu bu işte konuşmalar ,tavırlar gerçekten çok başarılı buldum oyunculuklarını.Muhtar favorim :)
Savcı: Yahu doktor, bir insan bi başkasını cezalandırmak için hakkaten kendini öldürebilir mi? olabilir mi böyle bir şey? Doktor: Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandırmak için yapılmıyor mu savcı bey? #alıntı
"Şimdi Antep’te müdür Sacit abimiz vardı. Kulakları çınlasın, çok iyi bir insandı. Sizden iyi olmasın. O derdi ki; 'Nerede bir karışıklık görürsen kadına bakacaksın. Muhakkak bir kadın meselesi arayacaksın' derdi. Hakikaten de senelerdir bakıyorum bir kere olsun adam haksız çıkmadı." #filmrepliği
Doktor: Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandırmak için yapılmıyor mu savcı bey? #alıntı