-
- Cenk??®️
- 3 a
"Lütfen sabah kahvaltı vermeyeceğiniz, akşam masal anlatıp, öpmeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyin." #gününsözü
-
- melek ada
- 3 a
Bana artık yavaş yavaş sosyal medya fenomeni oluyor gibi hissettiriyor sanki. Fatih Altaylı'nın sürekli bir gözlemi altındaymış gibi hissediyorum. Tarihçi kimliğinden uzaklaşıyor gibi.
-
- Mehmet Ali
- 3 a
"Değişmeyi, değiştirmeyi bileceksin. Konforundan vazgeçmeyi göze alacaksın. Kendi dünyanı yerinden kendin oynatacaksın. Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır." #gününsözü
-
- Kudret Türkler
- 4 a
Kendisinin ne kadar derin bir bilgi sahibi olduğunu gördükçe kendi cahilliğime daha çok üzülüyorum resmen. Adam ağzını her açtığında çok az şey bildiğimi daha derinden hissettiriyor bana...
-
- melek ada
- 4 a
'Her nefis ölümü tadacaktır'
Ayetini bankalara ve makam koltuklarına yazmalı,
Tabutlara ve mezarlıklara değil..! #gününsözü
Ayetini bankalara ve makam koltuklarına yazmalı,
Tabutlara ve mezarlıklara değil..! #gününsözü
Yazdığı Kitaplar

Bir Ömür Nasıl Yaşanır
31 Paylaşım
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
2 Paylaşım
Defterimden Portreler - Tarihten ve Günümüzden
1 Paylaşım
Tarihimiz ve Biz
0 Paylaşım
Türkiye'nin Yakın Tarihi
0 Paylaşım
Gelenekten Geleceğe
0 Paylaşım
Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı (1923-2023)
0 Paylaşım
21 Mayıs 1947 tarihinde Bregenz, Avusturya'da doğmuştur. Ailesi çok küçük yaşlarda Türkiye'ye göç etmiştir. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun olmuştur. Halil İnalcık hocalarından biri olmuştur. Yine Halil İnacık ile birlikte Chicago Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü'nü de bitirmiştir.
1974 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1974 yılında doktor ünvanını almıştır. 1979 yılında "Osmanlı İmparatorluğunda Alman Nüfuzu" adlı teziyle doçent olmuştur. 1982 yılında okuldan ayrılmış, Tunus, Roma, Princeton ve pek çok ünlü üniversitede öğretim üyeliği yapmıştır. 1989 yılında profesör ünvanıyla Türkiye'de akademisyenlik yapmaya başlamıştır. 2002 yılında Galatasaray, 2004 yılında Bilkent Üniversitesi'nde dersler vermiştir. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi anabilim dalı başkanl olmuştur. 2005 yılında Topkapı Sarayı Müzesi başkanı olmuştur. Aynı zamanda Milli Saraylar Bilim Kurulu Başkanı olmuştur. Yazdığı makale ve çalışmalar tüm dünyada çeşitli yayınlanmıştır.
İlber Ortaylı üst seviye Fransızca, Rusça, Almanca, İngilizce, İtalyanca bilmektedir. Arapça, Latince, Yunaca, Kırım Tatarca, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Arapça, Farsça, İbranice orta seviyede bildiği dillerdir. Avrupa İran Tetkikleri Cemiyeti üyesi olup, aynı zamanda Uluslararası Osmanlı Etüdleri Komitesi Başkan yardımcısıdır. 2012 yılında yaşına bağlı emekli olmuştur. 2004 yılında TRT'de İlber Ortaylı İle adlı belgeseli yapmıştır. 2009 yılında NTV kanalında "İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri" ve Murat Bardakçı 'nın hazırlayıp sunduğu Habertürk akanalında yayınlanan Tarihin Arka Odası adlı programa zaman zaman katılmıştır.2011 yılında Bloomberg HT kanalında "İlber Ortaylı ile Zaman Kaybolmaz" programını yapmıştor. 2012 yılında Mehmet Barlas ile Her Zaman adlı programı yapmıştır.