“Eğer yazsaydı, bu anılardan kurtulabilirdi. Birçok şeyden, onları yazarak kurtulmuştu. Ama bunları yazabilmesi için hâlâ çok erkendi. Hâlâ birçok insan vardı.”
Bana çok fazla hitap edebilen bir kitap olmadı açıkçası. Özellikle de benim gibi hayvansever birisine kesinlikle itici gelecek bir kitap. Hikayeler genellikle avlanmak ya da canlıları öldürmek vs.. üzerine. Ben sevemedim. 6-7 hikayesini okuyup yarıda bıraktım.
Sert, akıcı ve etkili bir dili var. Bir ara edebiyatın içinde boğuluyorum sandım. Ernest Hemingway'in bu kitabı on dokuz kısa hikayeden oluşmaktadır. Hikayelerin içeriğine baktığımızda Hemingway klasikleri olarak adlandırabileceğimiz konuları, avcılığı, boğa güreşini ve savaş yıllarındaki farklı şehirleri görmemiz mümkündür. Bence Hemingway'in onu en çok yansıtan kitaplarından bir tanesidir.
-Geçen hafta kendini öldürmeye kalktı.
-Neden.
-Umutsuzluktan.
-Neden umutsuzmuş?
-Hiçbir nedeni yok.
-Hiçbir nedeni olmadığını, Sen nerden biliyorsun?
-Adamın bir dolu parası var.
-Neden.
-Umutsuzluktan.
-Neden umutsuzmuş?
-Hiçbir nedeni yok.
-Hiçbir nedeni olmadığını, Sen nerden biliyorsun?
-Adamın bir dolu parası var.