-
- Sinemsi
- 7 a
Amzon Prime ilk Türk dizisini bu kitaptan uyarlayabilirmiş. Söylentiye göre başrolde Çağatay Ulusoy yer alabilirmiş. Ben kitabı okumuştum. Takıntılı, sorunlu bir aşıktı Kemal karakteri. Hayalimde Çağatay gibi biri hiç mi hiç canlanmamıştı. Yoksul akrabası Füsun'u da Bensu Soral ya da benzeri saçma bir oyuncu yaparlar.
-
- melek ada
- 7 a

Çağatay Ulusoy
Masumiyet Müzesi kitabının film uyarlaması çekilir de bu adama rol verilirse kitaba cidden çok büyük haksızlık ederler. O role çok daha oyuncu bir oyuncunun atanması lazım. Demedi demeyin!
-
- Çağrı Temel
- 7 a
Dizi uyarlamasının yapılacağı söyleniyor. Çağatay Ulusoy’un başrolde olacağı bahsi geçen diğer bir konu. Umarım kitaba yakışan bir seri olur.
-
- Tarık Veysi Acar
- 8 a
"...aşk, dengi dengine sanatıdır. Sen hiç zengin bir genç kızın, yakışıklı diye kapıcı Ahmet Efendi'ye, inşaat işçisi Hasan Usta'ya aşık olup evlendiğini Türk filimleri dışında bir yerde gördün mü?" #kitapalıntıları
-
- Deniz
- 2 y
"Bilincimi, bana huzursuzluk veren ve bir türlü de susmayan bir radyoyu kapatır gibi kapatmak isterdim." #alıntı
-
- Çetin Emek
- 2 y
“Ona bakarken, çok tanıdık birini görüyormuşum, onu biliyormuşum duygusuydu bu. Bana benziyordu.” #alıntılar
-
- Aysel Kerimov
- 2 y
"Kendi kendine eşya toplayan, bunları bir köşede biriktiren her takıntılı kişinin arkasında bir kalp kırıklığı, derin bir dert, açıklanması zor bir ruhsal yara olduğu anlamına geliyordu bu soru. Benim derdim neydi?"
-
- Serdar
- 3 y
Açık konuşmak gerekirse ben hayatımda hiçbir zaman bu tarz tuhaf aşklara sıcak bakamadım. Tuhaf diyorum çünkü neredeyse bir nevi takıntı halini almış. Yaşayan kişinin kesinlikle tüm hayatını etki altına alan, o anından kopartıp geçmişte yaşamasına sebebiyet veren sağlıksız bir takıntı. Kitabı okurken hoşuma giden tek husus ise, geçmişe dönüşler sırasında o anki İstanbul ile ilgili güzel ve detaylı tasvirler oldu. Orhan Pamuk bence sadece bu kısımda güzel işler ortaya koymuş bence.
İlginizi Çekebilir
+−
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un kitabı Masumuyet Müzesi, 2008 yılında yayımlanmıştır. Orhan Pamuk, kitabı kızı Rüya’ya ithaf etmiştir. Yazar bu kitabı on yıllık çalışma sonucunda oluşturduğu bilinmektedir.
Kitap New York Times tarafından “2009 Yılının En İyi Kitapları” listesinde yer almaktadır.
Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi’ni yayımladıktan sonra 2012 yılında bu romandan esinlenerek romanla aynı adı taşıyan müzeyi hayata geçirmiştir. Müze, İstanbul’da kurulan ilk şehir müzesidir.
Müzede İstanbul’da yaşanan, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara kadar uzanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı objelerin yanı sıra 1950’li yıllarından itibaren gündelik hayatımızda kullanılan pek çok sayıda obje yer almaktadır.
Masumuyet Müzesi 2014 senesinde Avrupa Müze Forumu tarafından “Avrupa Yılın Müze Ödülü”ne layık görülmüştür. Kitap, aynı zamanda “Hatıraların Masumuyeti” ismiyle beyazperdeye uyarlanarak Venedik Film Festivali’nde izleyicilerle buluşmuştur.
1975 yılında başlayan hikayede varlıklı bir ailenin oğlu olan Kemal’in uzak akrabası Fisun ile yaşadığı aşk anlatılmaktadır.