-
- Selin Tekdemir
- 1 y
"Yumuşak sertten güçlüdür, su kayadan güçlüdür, sevgi zorbalıktan güçlüdür." #gününsözü
-
- Aysel Kerimov
- 1 y
"Ne var ki, sözcüklerin renkleri yok, kenarları köşeleri yoktur, bir korkudan, bir tattan yoksunlar. Senin huzura kavuşmanı engelleyen de budur belki, o pek çok sözdür belki." #alıntı
-
- deniz
- 1 y
"Bir kimse arıyorsa, gözü aradığı şeyden başkasını görmez çokluk, bir türlü bulmayı beceremez, dışardan hiçbir şeyi alıp kendi içine aktaramaz, çünkü aklı fikri aradığı şeydedir hep, çünkü bir amacı vardır, çünkü bu amacın büyüsüne kapılmıştır. Aramak, bir amacı olmak demektir. Bulmaksa özgür olmak, dışa açık bulunmak, hiçbir amacı olmamak. Sen, ey saygıdeğer kişi, belki gerçekten arayan birisin, çünkü amacının peşinde koştuğundan hemen gözünün önündeki bazı şeyleri görmüyorsun. "
-
- deniz
- 1 y
"Biliyorsun çünkü, yumuşak sertten güçlüdür, su kayadan güçlü, sevgi zorbalıktan güçlüdür. "
Ay arkadaşlar daha buraya yazamayacağım harika aforizmalar harika düşünceler içeren bir kitap gerçekten çok güzel ve felsefi derinliğe sahip. Herkes bu kitapta kendinden bir şeyler bulur bence kesinlikle okumalısınız.
Ay arkadaşlar daha buraya yazamayacağım harika aforizmalar harika düşünceler içeren bir kitap gerçekten çok güzel ve felsefi derinliğe sahip. Herkes bu kitapta kendinden bir şeyler bulur bence kesinlikle okumalısınız.
-
- Sinemsi
- 3 y
Doğu medeniyeti, budizm vdiğer ritüllere atıfta bulunan efsane Hermann Hesse romanı. Hele Olympos bölümü beni benden almıştır. Kitapta doğa adeta dile gelir, Siddhartha'nın hayat yolculuğuna eşlik ederler. Yazarın dili çok naif ve akıcıdır. Siddhartha'da bizatihi Budha'nın kendisidir. İnsanıinsan yapan tüm duygulara bu kadar titizlikle inilebilirdi.
-
- Sinemsi
- 3 y
Bir başkasının yaşamı konusunda yargıda bulunmak bana düşmez! Bir tek kendim, yalnızca kendim için bir yargıya varabilir, bir şeyi seçer ya da yadsıyabilirim.
#hayatımroman #ensevdiğimalıntı
#hayatımroman #ensevdiğimalıntı
"Genel olarak herkesçe kabullenilmiş Buddha imgesini aşan bir Buddha yaratmak, daha önce eşine rastlanmamış, büyük bir başarıdır. Siddhartha, benim gözümde, Kutsal Kitap'tan kat kat üstün bir ilaçtır..." 20. yüzyılın en büyük romancılarından Henry Miller'a bu sözleri söyleten Siddhartha, 1946 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Alman yazar Hermann Hesse'nin başyapıtıdır. I. Dünya Savaşı'nı izleyen yıllarda insanları yaşamlarını yeniden kurmaya çağıran, Doğu gizemciliğini yücelten Siddhartha, kuşaklar boyunca nerdeyse bir "kutsal kitap" gibi okunmuştur. Siddhartha'da Buddha'nın yaşamının ilk yıllarını şiirsel bir üslupla anlatan Hesse, insanın öz benliğini bularak uygarlığın yerleşik biçimlerinden kurtulmaya çalışmasını işler. "Bu kitapta," der, "tüm dinlerde, insanların benimsediği tüm inanış biçimlerinde ortak olan yanı, tüm ulusal ayrımları aşan, tüm ırkların, tüm bireylerin benimseyebileceği şeyi yakalamaya çalıştım."
(Tanıtım Bülteninden)