Bu günlerin anlam ve önemine en uygun alıntı: "Ah keşke bir deprem olsaydı.Tam bir sarsıntı. ve bu iş biterdi. Ama şu domuz hastalık. Hastalığa yakalanmamış olanlar bile onu içinde taşıyor."
Yirminci yüzyılın düşünce ve edebiyat dünyasının şüphe götürmez bir şekilde en etkili yazarlarından olan Albert Camus 'nun diğer tanınan eserlerinden olan Başkaldıran İnsan , Sisifos Söyleni , Yabancı ve Veba eserlerinde olduğu gibi Düşüş de modern insanın çağdaş dünyanın karanlık ıssızlarındaki yaşam mücadelesi ve bencillikleri konu ediyor. Paris'te yaşayan ve döneminin saygın avukatlarından bir tanesi sayılan Jean-Baptiste Clamence'in, Amsterdam'da köhne bir barda kendi geçmişiyle yüzleşmesini konu alan kitap aslında avukatın kendi itirafnamesi gibidir. Usta yazarın zekice buluşlarla alay ettiği yaşam savaşında avukatın neleri kazanmak için nelerden vazgeçtiği mükemmel resmediliyor. Albert Camus sevenlerin kütüphanelerinde bulundurmaları gereken bir kitap bence.
“Tam yatarken birdenbire içinde birikmekte olan bir ateşin zincirinden boşanmış dalgalarının, bileklerine ve şakaklarına aktığını hissetti.” #kitapalıntıları
Salgın ateşini teşhis etmek, hemen hastayı hastaneye kaldırmak demekti. İşte o zaman, gerçekten soyutlama ve güçlük başlıyordu; çünkü hastanın ailesi onu ancak iyileşmiş ya da ölmüş olarak yeniden görebileceğini biliyordu. #Kitapalıntısı
+ Benim yaşımda artık pek bir şeyden korkulmaz. #kitapalıntıları
"Ah keşke bir deprem olsaydı.Tam bir sarsıntı. ve bu iş biterdi. Ama şu domuz hastalık. Hastalığa yakalanmamış olanlar bile onu içinde taşıyor."
Düşüş